1 Decembrie – Ziua Națională A României
Înainte de minivacanța de 1 Decembrie am desfășurat o activitate specială în cadrul orelor de practică împreună cu elevii clasei a X-a C. Aceștia au avut de realizat coafuri și machiaje cu tematica „Sărbătoarea de 1 Decembrie”, ocazie prin care ei și-au putut dezvolta imaginația și creativitatea în domeniul lor de pregătire profesională. Au avut de introdus în coafură și machiaj elemente în culorile drapelului românesc și totodată chiar și vestimentația lor a fost în culorile tricolorului nostru.
Activitatea lor s-a încheiat cu fotografii de prezentare a rezultatelor finale. Rezultatul activității este prezentat în imaginile următoare.
Campania de responsabilitate socială a UNBR
În lunile noiembrie și decembrie s-au desfășurat două întâlniri cu doamna Oana Kovaci în cadrul campaniei de responsabilitate socială propusă de Uniunea Națională a Barourilor din România.
Elevilor claselor a IX-a A și a XII-a B, împreună cu dirigentele Daliana Lăcătușu și Diana, li s-au prezentat noțiuni generale legate de avocatură: studii superioare necesare pentru a putea profesa, posibile funcții ocupate în urma absolvirii Facultății de Drept.
De asemenea, elevilor le-au fost prezentate câteva PowerPoint-uri cu sălile de judecată, sarcini ale angajaților, poziția în lojă a inculpaților și a acuzatorilor. Mergând mai departe, le-au fost prezentate diverse pedepse pentru infracțiuni comise de minori.
Elevii și-au intrat în rol, primind pentru câteva momente roba invitatei noastre, fiind rugați să întreprindă un joc de rol.
Așteptăm următoarele întâlniri pentru a afla consecințele bullying-ului, a hărțuirii verbale sau fizice, a pozelor anumitor convorbiri și pedepsele care sunt atribuite acestor infracțiuni.
Expoziția de pictură Centenarul încoronării

Elevii clasei a Xl-a A, însoțiți de d-na dirigintă Marcela Mihai, au participat în 14 decembrie 2022, la Muzeul Gazelor Mediaș la vizionarea expoziției de pictură Centenarul încoronării, dar și la expoziția de obiecte decorative de Crăciun. A fost o experiență plăcută, o lecție de istorie și estetică, un adevărat cadou cultural de Crăciun.

“Hour of Code” – la Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș
“Hour of Code” – Ora de programare – este o mișcare globală care a implicat elevi din peste 180 de țări, inclusiv din România. Având ca motto: „O oră de programare pentru fiecare elev”, activitățile dedicate acestei mișcări se desfășoară și în anul acesta în luna decembrie. Deși programarea este inedită pentru elevii care învață la colegiul nostru – aceștia s-au adaptat rapid la cerințele programării cu ajutorul blocurilor și au parcurs mai multe tutoriale – definitivându-le cu diplome de participare.
Anul acesta, elevii claselor a XII-a A, a IX-a C și a IX-a D au avut ocazia, pentru câteva ore, să ia contact cu programarea prin intermediul materialelor puse la dispoziție de site-ul https://hourofcode.com/ro/learn.
Sperăm ca astfel de activități să aducă programarea mai aproape de elevi.
Acțiunea de voluntariat „Dăruind, vei dobândi!”
Sărbătoarea Crăciunului este un timp special pentru sufletul nostru, un timp în care încercăm să fim mai buni, mai generoși, mai darnici… este un timp în care ne întoarcem privirea și spre semenii noștri și nevoile acestora. În data de 14 decembrie 2022, elevii clasei a IX-a B, însoțiți de profesor Melania Oancea au dorit să manifeste o fărâmă din generozitatea sufletului față de persoanele cu dizabilități de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională, Mediaș. Astfel, am organizat o acțiune de voluntariat intitulată „Dăruind, vei dobândi!”, cuprinzând un program de colinde, iar la final beneficiarii au primit daruri din partea elevilor Colegiului Tehnic „Mediensis”.