Traficul de Persoane
În data de 18 septembrie 2019 a avut loc în sala 7 a Colegiului Tehnic „Mediensis” o acțiune de prevenire și combatere a traficului de persoane, care a fost organizată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Alba Iulia.
Prezentarea a fost făcută de doamna inspector Cosmina Mariș. Aceasta a spus poveștile reale ale unor victime ale traficanților de ființe umane; cum au fost acestea racolate de traficanți și cum au reușit să scape.
A fost o activitate interactivă la care au participat elevi ai claselor a IX-a și a X-a, însoțiți de prof. Sanda Pridon, prof. Dan Sima, prof. Flaviu Bălăceanu și prof. Vasile Sabău.
A fost o acțiune educativă și interesantă.
Festivitate de premiere
Data de 26 septembrie 2019 a reprezentat momentul încununării rezultatelor deosebite la învățătură și purtare ale elevilor medieșeni. Clubul Lions, în colaborare cu Primăria Municipiului Mediaș au înmânat suma de 1.000 lei celor șase elevi merituoși din învățământul liceal medieșan, printre care s-a aflat și eleva Colegiului Tehnic „Mediensis”, Anca Denisa Stoia, din clasa XIA, profil Tehnician în activități economice.
Felicitări!
Școala de-Acasă
Lucrările de artă vizuală și filme ale tinerilor din cadrul Școlii de-Acasă au fost găzduite de Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș. Luni, 30 septembrie, la ora 13.30 elevii clasei XIIA însoțiți de prof. Anca Konya au luat parte la prezentarea Școlii de-Acasă în cadrul Muzeului Gazelor Naturale.
Școala de-Acasă consideră orașele Mediaș și Sighișoara ca fiind poli de dezvoltare ai microregiunii, locul unde se prezintă, cu ce au mai bun, satele din jur. Așa că prima ieșire a Școlii în microregiune este la Mediaș, un oraș de care Hundorf este legat prin tradiție și prin multiplele legături care s-au stabilit de-a lungul timpului: mulți oameni „de loc” din Viișoara locuiesc la Mediaș, orașul este locul cel mai apropiat unde găsești „de toate” și, mai presus de orice, Mediaș păstrează aerul „domnesc” al burgului medieval.
Prezența Școlii de-Acasă vine să semnalizeze nevoia de continuare și întărire a relațiilor în această microregiune, considerând că atâta timp cât suntem împreună și ne sprijinim unii pe alții, tradiția sănătoasă merge mai departe. Școala de-Acasă este un proiect de rezidențe artistice și întâlniri formatoare care are loc an de an în localitatea Viișoara din județul Mureș, fiind destinat tinerilor artiști vizuali, regizori, scriitori, antropologi. În anul 2019 proiectul a ajuns la ediția a III-a. Rezidențele artistice au avut loc în perioada iunie – august, cu participarea a 14 tineri artiști selectați după înscriere. Rezidenți s-au întors Acasă la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie pentru Colonia artiștilor.